Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Agility

meoesz-logo.pngfci-logo.png

 Beszámoló a 2017. évi FMBB Agility VB-ről  

18275042_1480926851959857_8545337708143738192_n.jpg

Belga vb-összesítés!

Igyekszem nektek összefoglalni az elmúlt napok eseményeit, fantasztikiusak voltatok itthonról, hogy ennyien velünk voltatok virtuálisan! Nagyon köszönjük! Idegeket próbáló 4 nap, kimagasló eredmények, apróságokon élszálló futamok, öröm és bánat könnyek, stressz, nyomás és eufória. Volt itt minden :)

Péntek: egyéni eredményekben egyből úgy indítottunk, hogy Gábor 2.helyzett, Adri 8.lett az első agility futamban. Ezzel mind a ketten bejutottak a vasárnapi fináléba! A második futamon ami jumping volt Emese 10.lett, ezzel ő is bejutott a vasárnapi fináléba!
A pénteki utolsó futam a csapat jumping, amit 4-en futnak országonként. Nálunk: Anikó, Emese, Erika és Lili adta a csapatot. 1 hibátlan és 3 egyhibás futamunk lett, de a pálya csak úgy szórta az országokat, számos esélyes ország elszállt. Így mi az előkelő 5. helyen várhattuk a másnapi agility futamot.

Szombat:
A biztonság kedvéért Adri futott egy még jobb jumpingot :) amiben 6.lett. Az agilityben pedig Emese tette magát oda keményen és befutott egy 5.helyet érő agilityt és végre ebben, az utolsó egyéni futamban sikerült Lilinek is a hibátlan amivel a 7.helyet és ezzel a vasárnapi fináléba kerülést érték el!
Ebben a futamban lettek a legjobbak Éviék is, akiknek ez volt az első belga vb-ük. Az utolsó előtti akadály lepottyant sajnos, de az idejük alapján összejött volna a finálé is. Ugyan ez igaz Ágira is.....Méreg-méreg, de a lényeg, hogy bennük van bőven a potenciál!
A 4 egyéni futam ezzel véget ért, az ország legjobbjaként Anikó jutott be a fináléba, hogy elbúcsúzzanak 7 év után Pheobe-vel a belga vb-től.
Napvégén a csapat agility, szintén komoly pályával. Sajnos nem sikerültek a hibátlanok, az első induló után 3 kizárás következett. A lányok hősiesen, mindent beleadva ott maradtak a pályán fejben, tették a dolgukat és küzdöttek. Egyikük sem esett szét, sokan tudjuk milyen csapatban futni, úgy, hogy látod az előtted lévőnek nem sikerült. Aki pedig nem élte át el tuja képzelni mekkora nyomás,...de Ők szépen mentek és csinálták és 3 teljsen apró félreértésen múlt a dolog.

Vasárnap, finálé
Kimagasló és rekord számú magyar indulhatott a fináléban. 5 páros: Gábor-Corti, Adri-Said, Emese-Tabu, Lili-Damil és Anikó-Pheobe. ( A finnek érték el a legtöbb indulót, 6 finalistájuk volt. Mi pedig azon 3 ország közé tartozhattunk akiknek 5 párosuk bent van. A többi ország mind alacsonyabb létszámmal kerültek be!)
Első futam, jumping pálya amit Gábor és Lili tudtak hibátlanra lefutni. Gábor 3. Lili 6.lett benne!!!!Emese 2 hibával de végig ért, 31.lett. Adri és Anikó sajnos kizáródtak.
A rendszer fordított sorrend, szóval Lili és Gábor a végén futott. Lilinek a végén lett egy megtagadása egy olyan részen ahol a legtöbb futam elment ezért nagyon biztosra ment. Kizárás nem lett mint oly sok futamban de, egy megtagi becsúszott. Gábor futama pedig szintén a 2 fő csapda egyikén sajnos elment, kizárás lett. Óriási tapsot kapott! Emese, Adri és Anikó futama kizárás lett sajnos sajnos.

Összetett dobogós hely idén nem sikerült, de kimagasló egyéni futamaink voltak! A 4 egyéni futam alapján Adri összetett 5.lett, Lili pedig a finálé alapján összetett 6.lett!! A mezőny sokat fejlődik, az első pár kutya tizedekre van egymástól a futamokban. És mi tudjuk ezzel a lépést tartani, több komoly esélyes párosunk van, az első 10-ben bőven ott vagyunk és bizony az első 3-ban is ott vagyunk és leszünk!

Néhány szó az eredményeken felül:
Az első év amikor a teljes csapat egy helyen szállt meg, így esténként tudtunk együtt lenni. Ezt csak a szigorú portás rontotta el olykor... A szállás kellemes távolságban volt a helyszíntől, ahol kivételesen kitűnő, elégséges és közeli parkolóhelyek voltak. Első rangú illem-helységekkel, amik folyamatosan karban voltak tartva, szintén közel a pályához. A pálya talaja szintén kellemes, nem csúszott, olyan műfű mint a Szszmiklósi pályán. Az aglity futamok során az egyik bíró mindig a pallófelzónánál volt segédbíró. (ugyan sajnos Alex csak dísz volt, semmit nem intett be, olykor a telefonját nyomkodta) A másik negatív dolog az akadályok voltak. Egy újfajta, legalábbis számunkra új típusú akadályok voltak, mágnesen pöcöktartókkal, és az edzésen még mágneses, 3 felé széteső akadályokkal.... Ezt úgy képzeljétek el, hogy a legkisebb koccra estek a lécek! Sőt olykor még egy kerültetésnél is. Ez szóvá lett téve az edzés nap után, így a 3 bíró azt mondta maguk ellenőrzik őket és ha kell cserélik. Cserélték is, de csak a léceket, sima fákra. Így a mágnes tartóknak még nehezebb lécekkel kellett boldogulniuk....ez talán inkább hátrány lett. Számtalan volt a verés, sok esélyes kutya látszott hogy nem boldogult vele. Minden pályában volt dupla, amiben viszont sajnos meghagyták a széteső léceket, így az is nagyon verős volt. Talán ez volt a legnagyobb hibája a pályának. A szervezés jó volt, persze voltak hibák, de volt már ennél sokkal rosszabb minőségű vb-nk. És az időjárás is a barátunk volt 99%-ban :)
Az első év, hogy volt közös vacsora, mert vasárnap este még mindenki ott aludt. És az első év, hogy komoly anyagi támogatás gyűlt össze 377.000 ft!!! (nevezési díj, támogatói termékek/tombola vásárlása, és egy Meoesz pályázat. Köszönjük mindenkinek aki ehhez hozzájárul, bármennyivel is!

Horváth Anikó Pheobe egyéni és csapat
Fodor Lili Damil egyéni és csapat
Balanyi Erika Koral egyéni és csapat
Kovács Emese Tabu egyéni és csapat
Molnár Adrienn Said egyéni
Csermely Gábor Corti egyéni
Ferencz Évi Kami egyéni
Fazekas Ági Barrique egyéni

2017-es belga vb-n több újabb mérföldkő is volt a csapat életében <3 ismét egy szuper csapat, lélegzetelállító futamok, sok élmény, sok nevetés <3 Csak biztatni tudok mindenkit, hogy egyszer a csapa tagja lehessen, ez minden munkát megér! Köszönöm a csapat munkáját, a kedves szavakat és sokadszorra is csak gratulálni tudok az elmúlt napokért!!! A 6. vb-m volt velük csk-ként. <3
https://www.youtube.com/watch?v=VCNaCfYxNmk&feature=youtu.be

Szederkényi (Szakács) Viktória

 


2017. évi FMBB VB Agility csapata:

 

17351996_1430006613718548_1436134635706363287_n.jpg

Egyéniben:

 
Kovács Emese- Tabu
Fodor Lili- Visszhang Damil 
Balanyi Erika- Terreur Masquée Coral "Korall" 
Ferencz Éva- Kami
Csermely Gábor- Usonna Bohémia Alké "Corti" 
Horváth Anikó- Terreur Masquée Baka "Pheobe"
Molnár Adrienn- Terreur Masquée  Carignan "Said"
Fazekas Ági- Terreur Masquée Celestina "Barrique"
 
Csapatban:
 
Kovács Emese- Tabu
Fodor Lili- Visszhang Damil 
Balanyi Erika- Terreur Masquée Coral "Korall" 
Horváth Anikó- Terreur Masquée Baka "Pheobe"
 

 

Válogató kiírás a 2017. évi belga juhászkutya agility világbajnokságra

 

A világbajnokság 2017. április 26-30 között lesz megrendezve Németországban, Halle városban. Felhívjuk figyelmeteket, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján elképzelhető az ehhez képest 1-2 nappal korábbi kezdés.

 

Hivatalos honlap: még nem érhető el, csak facebook oldal: https://www.facebook.com/FMBB2017/timeline

 

A Belga VB válogató futamai a következő versenyeken lesznek: (futamváltozás elképzelhető, az adott verseny szervezőitől függ!) Tervezett válogató időpont: 2016. október vége- 2017. február vége. Amennyiben a kellő számú futam adott, még 2016-ban véget érnek a válogatók.

- open agility és open jumping (vagy A3 agility/jumping)

- open agility és open jumping (vagy A3 agility/jumping)

- open agility és open jumping (vagy A3 agility/jumping)

- open agility és open jumping (vagy A3 agility/jumping)

-  open agility és open jumping (vagy A3 agility/jumping)

 

A válogatóra 5.000 Ft/páros nevezési díj megfizetésével lehet jelentkezni, amely összeget a válogatott tagjai kapják meg teljes egészében. A válogató nevezési díján felül az adott verseny nevezési díját meg kell fizetni a verseny szervezőinek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a válogatóra leadott nevezés nem helyettesíti a fenti versenyekre való nevezést. A nevezési létszámra tekintettel minden esetben jelentkezzetek a versenyre a felhívásban megadott nevezési határidőig, nehogy emiatt maradjatok le a válogatóról!

A válogatott keret tagjaként összesen 8 versenyző páros illetve további 2 tartalék páros nevezhető. Lehetőség van a válogatott tagjai közül egy 4 fős csapat nevezésére is.

Mivel a VB-n csak A2-A3-as szintű kutyák indulhatnak, így a keretbe is csak A2-es és A3-as kutyák kerülhetnek be. A selejtezőn A1-es párosok is indulhatnak, de legkésőbb 2017. február 28-ig meg kell szerezniük az A2-es feljutáshoz szükséges utolsó eredményt.

Szintes versenyeken a nem A3-as párosoknak az A3-as agility futamot is teljesíteniük kell, erre kapnak pontokat.  

 

A válogatórendszert jutalmazó pontrendszer alapján állítottuk össze a következő kritériumok alapján:

 

EGYÉNI

 

A világbajnokságon való indulás jogáért minden páros konkurál, aki nevezett a válogató sorozatra.

Az a páros juthat be a keretbe, aki a válogató sorozatban legalább 27 pontot szerez.

A párosokat az adott futamban elért idejük és kapott hibapontjuk alapján rangsoroljuk.

Adott futamban a szintidő a leggyorsabb hibátlan vagy max 1 hibával futó belga juhászkutya idejének a 115 %-a (mind agility, mind jumping futam esetén), illetve ennek hiányában a szintidő az adott futamra a bíró által a versenyen megadott szintidő. (1 hibás futam értelemszerűen akkor adhatja a szintidőt, ha jobb a hibátlan idejénél)

 

Azok a párosok kaphatnak az adott futamért pontot, akik szintidőn belül teljesítették a pályát és maximum 1 db ötpontos hibájuk vagy megtagadásuk volt.

 

Futamonként az első 8 páros kap pontot, az alábbi pontrendszer szerint:

Agility             1.         2.         3.         4.         5.         6.         7.         8.

pont:         15        13        11        9          8          7          6          5

Jumping          1.         2.         3.         4.         5.         6.         7.         8.

pont:         12        10        8          6         5          4          3          2

 

A helyezésekért járó pontok kiosztása nem automatikus, mindig csak a feltételt teljesítő párosok kaphatnak pontot.

A kizárás, a távollét, vagy bármely futam kihagyása 25 hibapontot eredményez az adott futam során a páros számára.

A futamok során szerzett pontok a válogató verseny során összeadódnak.

Holtverseny esetén mindkét páros megkapja az adott helyért járó pontszámot, és a következő helyezés pontszáma kimarad.

Az utolsó kijutó helyen lévő holtverseny esetén a kevesebb pályahibával rendelkező páros szerzi meg a világbajnokságon való indulás jogát. A kizárás pályahibának számít, és 25 hibapontot jelent.

 

CSAPAT

A csapatba a válogatott keret tagjai közül a 4 legkevesebb hibával teljesítő páros kerül be.

 

Hibapontok számítása:

  • A számított szintidőn felül futó párosok a túllépés mértékével megegyező időhibát kapnak, amelyet hozzáadunk a pályahibákhoz.  
  • A kizárás és a versenyről vagy bármely futamról való távolmaradás 25 hibapontot jelent.
  • Mindenkinek van 1-1 kieső agility és jumping futam eredménye, így az ezeknél szerzett hibapontok törlődnek az összesítésnél.

 

Egyéb feltételek, tudnivalók

 

A megnyitó és záró ünnepségen, a pályabejárások és a futamok során kötelező a csapat felső viselése.

 

Amennyiben van szponzorációs ruha, annak a viselése a megbeszélt alkalmakkor kötelező.

 

A válogató nevezési díját teljes egészében a válogatottra fordítjuk (szállásfoglalás, ruházat)

 

Amennyiben lesz a válogatott részére csapatépítő, azon a részvétel kötelező. Ezen kívül 2 db közös edzést szervezünk, melyek közül legalább az egyiken részt kell venni!

 

A válogatott tagjai számára közös szállást foglalunk, melyet a legjobb ár- távolság-megfelelőség alapján választunk. Kiemelten ajánlott a csapattal együtt megszállni, különben nem tudjuk biztosítani a megfelelő kommunikációt a válogatott tagjai felé. A szállás idén: https://www.booking.com/hotel/de/mercurealba.hu.html?aid=920843%3Bsid%3Dfbc13fa301c94d86de86e34683f1359f%3Bdcid%3D5%3Blabel%3Dpostbooking_confpage

 

A fenti feltételek be nem tartása a szponzorációs támogatás megvonásával jár, ezt kérjük, vegyétek figyelembe.

 

A válogatottsághoz HBJK tagság igazolása, és FCI törzskönyv vagy regisztrációs lap másolata szükséges. A HBJK tagság meglétét legkésőbb 2017. március 1-ig igazolnia kell minden válogatott keret tagnak!

 

A tagsággal kapcsolatos információkat itt olvashatjátok:

http://www.hbjk.eoldal.hu/cikkek/klub-es-egyesulet/

 

A csapatkapitány személyéről a válogatott dönt.

 

Nevezéssel kapcsolatos tudnivalók:

Nevezési határidő: 2016.07.30

Nevezési cím: victoria.szakacs@gmail.com 

Nevezéshez kérjük, töltsétek ki a mellékelt nevezési lapot.

A nevezési laphoz csatolni kell a kutya törzskönyvét vagy származási lapját is, enélkül a nevezés nem érvényes!

 

A kijutóknak a nevezéssel, utazással, szállással járó terheket teljes egészében maguknak kell viselniük. Az előző évek tapasztalata alapján a VB nevezési díja 100 EUR. (Idén is igyekszünk támogatók keresésével ezeket az összegeket csökkenteni.)

 

Jó versenyzést kívánok a HBJK nevében!

 

 

Üdvözlettel,

Szederkényi (Szakács) Viktória


 

 
 
13177549_961385047309309_6081077402705932423_n.jpg

Igazán büszkék lehetünk a magyar csapatra, fantasztikus teljesítményt nyújottak a versenyzők. Az agilityben egyéniben három páros jutott a Fináléba gyönyörű helyezésekkel és hibátlan futamokkal:

Csermely Gábor Cortival - 1. agility 3. hely
Fodor Lili Damillal - 2. jumping 3. hely
Viktória Varga Ronnal - 4 futam 1 pályahibával, ország legjobbjaként.

A csapatban a jumping futamban 2. helyezést értek el a versenyzőink:

Anikó Horváth & Pheobe,
Fazekas Ági & Barrique,
Viktória Varga & Ron,
Gábor Csermely & Corti

Hidegben, finoman szólva kedvezőtlen időjárási körülmények között sikerült ilyen teljesítményt nyújtaniuk, amiért óriási elismerés és gratuláció jár.